Projecte Gravetat

Principal Gravetat Notícies Baixades Imatges Punts Notícies Baixades Imatges English

Notícies de Punts

18/8/2006
Una altra versió de libPunts. Gràcies a en Pere, que em va avisar d'un error amb la versió Win32, he pogut detectar un error amb la temporització dels fils més profund. Vaig afegir informació a la pantalla mentre depurava, i l'he deixat perquè queda bé. I ja que estava arreglant el control del temps, he posat un màxim de 50 imatges per segon per estalviar processador, que ara a l'estiu s'escalfa massa.
7/8/2006
Versió Win32 de libPunts. Després de fer uns petits canvis, ara és possible compilar libPunts amb X-MinGW. S'inclou un paquet amb la biblioteca i la demo en format Win32.
3/8/2006
Nova versió de libPunts. Aquesta és inestable a causa de molt de codi nou - i de fet una prevista de la 4.0. Totes les capacitats descrites a l'última notícia s'han implementat: està més orientat a C++, inclou geometria 2-D bàsica, contorns de poligons i transparència simple. Els moviments de la càmera haurien de ser més estables, ja que les coordenades polars estan (una mica) millor plantejades. No del tot. Aquesta versió inclou la demostració en el mateix paquet que la biblioteca altra vegada.
26/7/2006
libPunts està en una fase de transició. S'està fent una important neteja en el codi amb l'objectiu de fer servir C++ en comptes de C pla. De moment el codi és una barreja entre els dos estils, però la majoria de canvis a l'API ja estan fets. Potser faré una pre-versió aviat, si puc arreglar les coordenader polars en els vectors, que s'han tornat a espatllar. A més a més, s'han implementat unes quantes característiques més. Això inclou part de geometria 2-D, dibuix opcional de contorns de poligons, i (un) color transparent.
11/6/2006
Nova versió de libPunts. He canviat el meu entorn de treball a Gentoo amb Gnome i Anjuta, de manera que ara puc fer servir les autotools sense cap mena d'esforç. Així que el projecte és més compatible amb Linux i, tot i que el suport per a Windows deu haver-se trencat, no hauria de ser difícil d'arreglar.
16/8/2005
Ahir vaig penjar una nova versió de libPunts. N'estic bastant content, ja que el codi queda força més net, però és extremadament inestable. Crec que caldrà revisar-lo XD. Bé, això no s'acaba aquí. Tinc pensat fer la llibreria més modular (Dibuix 2D, Mates 3D, Objectes 3D i comunicació amb el SO) perquè estic treballant en altres projectes on no necessito el codi complet i em sembla que seria útil que tothom pogués triar què és el que vol incloure al seu programa. (Suposant que hi hagi algun usuari més de libPunts). Els passos principals per això ja estan fets, de fet ara les parts tenen les dependències més definides.
16/1/2005
Molts canvis per a aquest any nou! Encara que la versió 2.0 es va llançar ara fa un mes, la següent versió té moltes millores més proporcionalment. La única raó pel '2' va ser SVG(Z). A la pròxima versió, que sortirà dins d'una setmana o menys, s'han arreglat molts errors, i s'ha afegit la capacitat de crear 'Camins'. Es poden fer servir per crear vores i, lògicament, camins i rutes. Per a una prevista, pots visitar la secció d'imatges.
2/12/2004
Fes un cop d'ull a la secció d'imatges. Hi he pujat un parell d'animacions SVG així que pots veure què s'està coguent. Habilitar les exportacions a SVG ha estat realment senzill, degut a la flexibilitat de l'especificació de SVG i el codi de libPunts. I no té problemes de velocitat (al menys al meu ordinador). Però s'hauria d'arreglar la mida: 4 MB per una animació de 10 segons. Això són uns 25 MB per minut :-(.
26/11/2004
Ara estic pensant en un bon format per permetre que els programes hi exportin. SWF és molt bo, però el seu diccionari no és apropiat per a les esferes. SVG també està bé, però un format basat en XML probablement no seria prou ràpid. I pel que fa a video de mapa de bits, un programa normal com Gravetat3D necessitaria uns 30 MB per minut per obtenir una qualitat decent. Sense solució? Ja veurem...
27/10/2004
Fa uns dies va sortir libPunts 1.4 i està tinguent la mateixa popularitat que 1.3, 1.3, ... que tendeix a zero :-D. Ara estic treballant en la versió 1.5, que ara mateix suporta DGA (només al meu ordinador). Poliré el codi i la versió 1.5 estarà aquí en una o dues setmanes.
8/10/2004
La versió Mac de libPunts éra un desastre. Es bloquejava i només podia obrir-se un cop - després començava a barallar-se amb els seus propis errors de memòria. Ara he descobert que es tracta d'un (estrany) problema de multiprocessament que està resultant més difícil d'arreglar del que semblava. La versió 1.4 sortirà quan acabi amb tot això. Ah, i hi ha bones notícies per a vosaltres, els que només baixeu binaris. Ara crearan esferes realment aleatòries, així que podreu veure alguna cosa més sense canviar el codi.
8/9/2004
Preparant la versió 1.3, que sortirà juntament amb Gravetat 0.3.
26/8/2004
S'ha trobat un error a la pàgina de baixades que mostrava la versió 1.0 beta en comptes de la 1.1 estable.
25/8/2004
S'han fet uns quants canvis petits per afegir compatibilitat amb Gravetat.
17/8/2004
Versió estable.

SourceForge.net Logo

XHTML 1.0 Vàlid!

CSS Vàlid!

Prova el Firefox!

Mail donat per Velodius.com